vineri, 13 martie 2015

Manca-v-ar Raiul!


Fara trecut, prezentul nu ar fi iar viitorul nici macar nu s-ar putea intrezari. Daca mosii si stramosii nostri nu ar fi existat, cine ar fi dat nastere copiilor nostri?! 

Parinti langa copii, formeaza neamul dar o copilarie fara bunici nu este o copilarie adevarata. Si atunci cand din voia lui Dumnezeu, bunicii trupesti au plecat la Domnul, copiii isi implinesc copilaria si in preajma bunicilor duhovnicesti. 

La un moment dat si acestia pleaca, lasand in urma lor alti parinti ce s-au pregatit sa devina bunici cu duh sfintit. La ei gasesti mereu o vorba buna sau mustratoare dar plina de viata, o binecuvantare sau o rugaciune de iertare a pacatelor. Au invatat acestea, unii de la altii, primind har prin  cel ce i-a crestinat pe stramosii nostri, Sfantul Apostol Andrei, sarbatorit in fiecare an la 31 noiembrie.
  
In lungul pomelnic de bunici duhovnicesti, il regasim si pe parintele Cleopa Ilie de la Sihastria.
 
Manca-v-ar Raiul! ierta parintele.

Nu l-am cunoscut pe parintele Cleopa Ilie in viata de aici. L-am descoperit prin intermediul cartilor, dupa ce a trecut in viata de dincolo. Imi este drag si imi sunt dragi cuvintele sale, care alaturi de cuvintele altor parinti, mi-au limpezit privirea. si m-au ajutat sa stau cat mai apropae de poruncile sfinte. 

Manca-v-ar Raiul! iubea parintele

S-a nascut cu 6 ani inainte de anul 1918, la 10 aprilie 1912 si a adormit la 2 decembrie 1998. A trait aici 86 de ani, chemat la viata din dragostea parintilor sai Alexandru si Ana Ilie, Dumnezeu sa ii odihneasca! A fost un copil intr-o familie cu 10 copii, o familie iubitoare de Dumnezeu, de Biserica, de Tara. Multele familii iubitoare de Dumnezeu, de Biserica si de Tara au facut posibil ca noi, cei de acum sa ne bucuram de ziua de azi. Multele familii iubitoare de Dumnezeu, de Biserica si de Tara, fac posibil ca si in viitor sa fim liberi de ziua nationala. Cu gandul la romanii de dincolo, ma bucur alaturi de romanii de aici.    

Manca-v-ar Raiul! Asa binecuvanta parintele Cleopa Ilie.

Manca-ne-ar Raiul, pe toti,  parinte! 
Binecuvantati-ne mereu!
Dumnezeu sa va numere cu Sfintii
 

Niciun comentariu: