sâmbătă, 13 iunie 2015

Florica, tata Toni si mama Luci

Cu gandul la dansii ma intreb: Ce am facut in ultimii 16 ani?!

Dansii, sot si sotie, tata si mama, unchi si matusa, frate si sora, fiu si fiica, prieten si prietena, modele de frumoasa si dreapta casnicie. Odihnesc, acum trupeste, langa Florica. Sufleteste, cu totii, prin Botez, lipiti de Hristos. Ce au strans duhovniceste in viata, lasand mostenire tuturor.

Sarut mana, mama Luci! Aproape 90 de ani din care ultimii 16 ani, de Alzheimer! Sa nu mai faci parte 16 ani din gandurile acestei lumi si totusi la plecarea definitiva din ea sa strangi in jurul tau persoane tinere, adulte si batrane, asta se pune la categoria "Jos palaria!" sau "Jos casca de motociclist!"

Mama Luci, de 16 ani a fost cu mintea in alta lume. nu stim in care. Cu trupul a fost printre noi si cu sufletul mereu lipit de Iubire.

Mama Luci, pentru ca asa ii spuneau nepotii, copiii nepotilor si prietenii nepotilor.

Sa fii iubita de familie, este ceva  firesc. Sa fii iubita de prieteni este ceva normal. Sa fii iubita de prietenii nepotilor, este mare lucru! Si astfel de iubiri cresc doar din Iubirea lui Dumnezeu.

In familie, printre prieteni, Iubirea este la ea acasa.

O astfel de lectie de educatie sanatoasa, ne-au predat ieri, fara sa fie trupeste de fata, Florica, tata Toni si mama Luci.

Dumnezeu sa-i odihneasca cu dreptii, la loc luminos, la loc cu verdeata, acolo unde nu este nici intristare, nici suspin!

Timp de 16 ani, nu am facut mare lucru. Parintii, familia, prietenii, au tras la jug. Printre cei puternici se numara si tata Toni si mama Luci.

Florica, Anton si Lucia, Va multumesc! Sunteti crestini, ati fost tineri, sunteti romani. In amintirea mea veti ramane mereu precum un tanar motociclist de 18, 37, 55 sau 82 de ani, care calare pe motorul sau puternic, pe orice anotimp de an, se simte pe soseaua cea dreapta si adevarata a vietii, King of the Road.

Sarut mana, dragii nostri! Odihniti-va fericiti! Cu gandul si la voi, si la noi, voi fredona si aceasta melodie draga generatiei voastre:


Niciun comentariu: